Wednesday, November 17, 2010

Tersentap.. :|

hari ni aku mengetahui 1 kebenaran..aku bukan cakap pakai ikot sedap mulut but aku ada bukti.. :) mne aku dpt bukti?mungkin Allah saje je nak tunjukkan sp dia yg sebenar-benarnya..actly aku tak terkejut sgt pun sbb mmg dari dulu dia tu berperangai mcm tu..aku dah tahu menda tu lame..and aku pnh nasihatkan org yg aku sayang ttg sapa dia yg sbnar-bnrnya..

aku sayang dia sebagai kawan..yup..itu aku mengaku..aku selalu dengar cerita tentang dia..yg baik and yg buruk..bila dia ngumpat or mengata org depan aku..hati aku selalu berkata.. KALAU DEPAN AKU DIA BOLEH KUTUK ORANG YANG KAMI SAYANG, KENAPA TIDAK NANTI BILE DEPAN ORANG LAIN DIA KUTUK AKU PULAK KAN..apa yg aku pkir-pkir kan selama ni rupenyer btol-btol jadi..

mungkin aku pnh rase benda yg lagi sakit dari ni..jadi,bila aku dpt tahu ni..aku x sedih,aku x marah and aku x rse apa-apa perasaan negative pun setakat ni..cuma mungkin sedikit terkilan..selama ni kami berkongsi perasaan,berkongsi rasa..tapi at the end aku taw bnde ni..alhamdulillah aku tahu bnde ni lepas sesi persekolahan da berakhir..jadi x perlu lah nak berpura-pura ok depan dia kan..

x pe atie..baru sikit ni..makin lame kita hidup, makin bnyk bnda kita rasa..adat la tu dlm dunia ni ada suka dan duka..kan?bila jadi mcm ni aku rse lebih kuat utk melalui hari-hari mendatang..terima kasih yer kpd sp yg trse tu.. :) (aku tahu nnt mesti ada je yg terasa..)  kau telah memberi pengajaran yg berguna utk aku terus tempuhi hidup ni..aku selalu berpegang pada kata-kata " mencari KEJUJURAN manusia pada hari ini samalah seperti mencari sebutir permata daripada kilauan pasir di pantai..HANYA SATU DALAM SEJUTA.." susahnya mencari teman sejati dlm dunia ni kan..tapi aku x cepat melatah..sorang yg buat taik, takkan la nk palitkan dgn yg lain kn..yg lain masih ada..berharap yg sorg ni je la yg buat cm ni.. :)

apa yang dia buat mungkin tak "SEHEBAT" apa yg orang lain pnh rase..tapi itu sudah cukup utk sedarkan aku betapa bodohnya aku mempercayai kau walaupun hati ini sering menidakkan apa yg ada dikotak fikiran..kata hati aku jarang menjangkakan sesuatu yg salah..rse mcm menyesal pulak bila pikirkan btpe aku menganggap kau sebagai teman tapi sebaliknya yg terjadi..haih,atie!tak baik menyesal..yer..aku tahu..x baik menyesal..dan aku juga tahu sumenya sudah ditentukan oleh DIA yg maha kuasa..aku terima ketentuanmu ini dgn lapang dada,ya Allah..

urm..kalau ada pembaca blog ni (kalau ada la kannnnn)  yg terasa dgn mana-mana post yg ada dlm blog ni..aku nak pesan awal-awal..aku buat blog ni dari dulu sebab aku nak luahkan apa yg aku rasa kat sini..mungkin benda tu cam mengarut or whatever pada korang..tapi aku ada sebab knp aku suka coretkan rasa hatiku disini..jadi,tolong la eyh..kalau rase-rase menyampah kat aku..tak payah la baca da blog aku..aku ada hak utk tulis sesuka hati aku..jadi,jangan ambil kesah apa-apa pun yer?kalau nak baca, silakan..tapi cukup la sekadar membaca..kalau ada yg membaca blog ni yg kenal aku..anggap je la blog yg kau baca ni kau x knl tuannya..ok?